• We hebben de 4e prijs van Nederland behaald met de #spareribstrophy2021
  • We hebben de 11e prijs van Nederland behaald met de #gehaktballenwedstrijd2020
0

Wat zit er allemaal in kippenvlees?

Vlees van kip en gevogelte is over het algemeen rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het vlees is een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast bevat het vitamine B1 en B12, maar minder dan bij andere vleessoorten, zoals rund- en varkensvlees. Varkensvlees bevat namelijk veel meer vitamine B1 en rundvlees veel meer vitamine B12 dan kip.

Kippenvlees en vlees van gevogelte bevat van nature eiwit en vet, maar bevat geen koolhydraten. Wel kan het zijn dat er als gevolg van bereiden, bijvoorbeeld paneren (schnitzel, kipnuggets, kip burger etc.), koolhydraten aan het vlees worden toegevoegd.

Het vet van kip en kalkoen bevat ongeveer 25% minder verzadigd vet dan rund- en varkensvlees. Dit is een groot voordeel van kippenvlees, want dit is een stuk gezonder. Kip- en kalkoenvlees is daarnaast mager vlees en dus een stuk lager in calorieën. Dit is ook een van de redenen dat kippenvlees vaak wordt gegeten als mensen willen afvallen.

U heeft nu een duidelijker beeld wat er allemaal in kippenvlees zit. Wanneer het vlees bewerkt wordt, kan het zijn dat er schadelijke stoffen ontstaan. Dit kan zijn wanneer het vlees geconserveerd is door middel van roken, drogen, zouten of door toevoeging van conserveringsmiddelen. Bij Maros Made zullen wij u er altijd van verzekeren dat dit niet van toepassing is en het vlees 100% zuiver is.

Hoe bereid en bewaart u kip

Er zijn verschillende manieren om kip te bereiden. Zo kunt u het vlees koken, braden, grillen, roerbakken, maar ook barbecuen. Het is altijd belangrijk dat het kippenvlees door en door gaar is, zodat eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. Kip is goed gaar wanneer het vlees van binnen wit is en als het van het bot los komt.

In onze winkel zijn ook voorgegaarde kipproducten te koop en deze hoeft u dus alleen nog maar even op te warmen. Bij barbecuen is het vaak handig om deze producten te gebruiken. Het is ook mogelijk om de kip eerst zelf voor te garen.

U weet nu hoe u kip moet bereiden, maar hoe kunt u kip bewaren zonder dat het zijn smaak en kwaliteit verliest. Kip Oosterhout en gevogelte zijn namelijk gevoelige producten en kunnen snel bederven. Wanneer u kip bewaart moet u ervoor zorgen dat het vocht van de rauwe kip niet lekt op ander eten. Daarnaast is het mogelijk om rauwe kip in te vriezen en deze blijft dan zo'n 3 maanden goed.

Kip Oosterhout bij Maros Made!

Ons kippenvlees komt van een vaste leverancier, waar we wekelijks kippenvlees van ontvangen. Wanneer we het vlees hebben ontvangen, verwerken wij deze direct. Op deze manier blijft het vlees vers en heeft het de beste smaak. Wij kunnen ook verzekeren dat de kip die wij verkopen uit Nederland komt en geen antibiotica bevat. De dieren hebben de ruimte gehad om goed te bewegen en worden na slachten niet ingespoten met water en dat is hoe het hoort.

Wilt u onze kip Oosterhout proberen? Kom langs in onze winkel in Made of bestel onze heerlijke kipproducten op onze webshop!
Kies uw categorie
BBQ
BBQ
Lees meer
Bief Gourmet
Bief Gourmet
Lees meer
Hapjespan
Hapjespan
Lees meer
Buffetten
Buffetten
Lees meer
Broodjes
Broodjes
Lees meer
Vragen over onze producten? Bel ons op 0162 68 31 37
Weet je zeker dat je wilt doorgaan? Alles wat nu in je winkelwagen zit zal verloren gaan