• We hebben de 4e prijs van Nederland behaald met de #spareribstrophy2021
  • We hebben de 11e prijs van Nederland behaald met de #gehaktballenwedstrijd2020
0

Kip Breda: Welke stoffen zitten er in kippenvlees?

Vlees van kip en gevogelte is vaak rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het vlees bevat een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast bevat het vlees B1 en B12, maar minder dan bij andere vleessoorten, zoals rund- en varkensvlees. Varkensvlees bevat namelijk veel meer B1 en rundvlees veel meer B12 dan kip en gevogelte.

Kip bevat van nature veel eiwit en vet, maar geen koolhydraten. Eiwit zorgt voor spiergroei en daarom is kip populair onder de sporters. Het kan zijn dat er koolhydraten aan het vlees worden toegevoegd. Dit kan zijn wanneer men het vlees bijvoorbeeld paneert, zoals bij schnitzels, kipnuggets of kip burgers.

Het vet van kip en gevogelte bevat ongeveer 25% minder verzadigd vet dan rund- en varkensvlees. Dit is een belangrijk voordeel van kip en gevogelte, want dit maakt het vlees een stuk gezonder. Daarnaast is het vlees een stuk lager in calorieën, omdat het mager vlees is.

Soms kan het zo zijn dat kippenvlees wordt bewerkt. Dan kunnen er schadelijke stoffen ontstaan. Dit kan zijn wanneer het vlees geconserveerd is door middel van roken, drogen, zouten of door toevoeging van conserveringsmiddelen. Bij Maros Made maken we hier geen gebruik van. Het vlees wat wij verkopen is 100% zuiver.

 

Hoe kun jij kip het beste bereiden en bewaren?

Er zijn verschillende manieren om kip Breda te bereiden. U kunt het vlees bijvoorbeeld koken of braden, maar het is ook mogelijk om het vlees te grillen, roerbakken of barbecuen. Bij kip is het belangrijk dat het door en door gaar is en dat er geen enkel rauw stukje meer aanzit. Hierdoor zorg je ervoor dat eventuele schadelijke bacteriën gedood worden, zoals Salmonella. Kip Breda is goed wanneer het vanbinnen volledig wit is en als het van het bot los komt.

Bij Maros Made bieden wij ook voorgegaarde kip producten aan, zodat jij deze alleen nog maar op hoeft te warmen. Dit scheelt weer tijd. Voorgegaard vlees is vaak handig voor op de BBQ. Je kunt ook zelf het vlees even voorgaren, voordat je het op de BBQ legt. Zo zorg je voor het meest malse vlees.

Kippenvlees is erg gevoelig, waardoor het snel kan bederven. Wanneer jij vlees bewaart, moet je ervoor zorgen dat vocht van het rauwe vlees niet lekt op ander eten. Bewaar het vlees dus afgesloten. Kip kan ook goed bewaart worden in de vriezer. Dan blijft het nog ongeveer 3 maanden goed.

 

Bestel jouw kip Breda bij Maros Made!

Ons kippenvlees komt van een vaste leverancier. Deze levert wekelijks het vlees bij ons af. Op het moment dat we het vlees ontvangen, verwerken wij deze direct. Hierdoor blijft het vlees vers en behoudt het zijn lekkerste smaakt. Wij kunnen jou ervan verzekeren dat onze kip uit Nederland komt en geen antibiotica bevat. Daarnaast hebben de dieren de ruimte gehad om goed te kunnen bewegen en worden ze na het slachten niet ingespoten met water en dat is hoe het hoort vinden wij!

Wil jij onze kip Breda proberen? Kom langs in onze winkel in Made of bestel onze heerlijke kip producten eenvoudig via onze webshop!

 

Kies uw categorie
BBQ
BBQ
Lees meer
Bief Gourmet
Bief Gourmet
Lees meer
Hapjespan
Hapjespan
Lees meer
Buffetten
Buffetten
Lees meer
Broodjes
Broodjes
Lees meer
Vragen over onze producten? Bel ons op 0162 68 31 37
Weet je zeker dat je wilt doorgaan? Alles wat nu in je winkelwagen zit zal verloren gaan